Mindent a mágnesfalról

Lakásokban, irodákban és üzletekben is egyre népszerűbb megoldás, hogy szögek helyett mágnesekkel rögzítsenek képeket, dekorációs anyagokat, kisebb sőt, akár több kilogrammos tárgyakat is a falra, mennyezetre.

1. Pontosan mi is az a Mágnesfal?

A Mágnesfal (vagy hivatalos nevén mágnesezhető simítótapasz) egy titkos összetevőkből álló speciális, mágnesezhető glettanyag. A 100%-ig magyar találmány segítségével neodímium mágneseket vagy mágnesfóliát helyezhetünk el a falon. Ezek tárgyakkal való kombinálása esetén akár képkeretet, fűszertartót vagy játékokat is rakhatunk a mágnesezhető simítótapasszal kezelt felületre csupán egyetlen mozdulattal. Nincsen többé fúrás, faragás, szögelés.  A Mágnesfal felhasználási módja végtelen, csak a képzelet tud határt szabni, hogy mire lehet használni.

2. Mennyi Mágnesfal kell egy négyzetméterre?

A Mágnesfalat úgy terveztük, hogy Q4-es falminőség esetén mindössze 1 kilogramm elég egyetlen négyzetméterre. A Q4-es falat úgy tudod megállapítani, hogy vízmértékkel megnézed van-e hullám a kiválasztott felületben. A toleranciaküszöb 0,5 milliméter, ha ennél egyenetlenebb, akkor sajnos nem Q4 minőségű a fal. Ebben az esetben az optimális működéshez 1,5 kilogramm szükséges négyzetméterenként a Mágnesfalból.

Amennyiben nem vagy biztos a dolgodban, bízhatod kollégáinkra a kivitelezést. Ha mi kivitelezünk, csak és kizárólag  1 kilogramm Mágnesfal árát számoljuk fel négyzetméterenként még akkor is, ha az adott felület nem Q4-es minőségű. Ráadásul két év szakkivitelezői garanciát is vállalunk rá.

3. Mekkora súlyt bír el a Mágnesfal?

Az, hogy a Mágnesfal mekkora súlyt képes megtartani, nagyban függ a tárgytól és a mágnesek számától, típusától. Két réteg felkenése esetén a Mágnesfal minden probléma nélkül megtart egy 200-250 grammos IKEA-s fűszertartót, de könnyedén elboldogul a képkeretekkel is, amennyiben megfelelő neodímium mágnes van hozzá rögzítve. A Mágnesfal több réteg esetén képes megtartani egy 2 kilogrammos vasalót, de installáltunk már a plafonon elhelyezkedő távirányítású fociasztalt, illetve 4 kilogrammos képkeretet egyaránt. Ha konkrét elképzelésed van, kérjük keresd kollégáinkat, akik készséggel segítenek eldönteni azt, hogy az adott tárgyat megtartja-e a Mágnesfal.

4. Hol használható a Mágnesfal?

A Mágnesfal számtalan helyen felhasználható, a határt csupán a képzelet tud szabni. Azonban a teljesség igénye nélkül felsorolunk pár (eddig már kipróbált) használati módot:

Lakberendezés - Könnyen és egyszerűen kialakítható, variálható terek, dekorációk, színek

Képkeretezés - Üzleti dekoráció kirakatok, üzletterek, információs és dekorációs eszközök variálhatósága

Oktatás - Kreatív demonstrációs, modellező, és játékosan oktató lehetőségek, óvodától az egyetemig

Tárolás - Kisebb eszközök, szerszámok, rekeszek, tartók falra rögzítése

Tájékoztatás - Iskolákba, hivatalokba, irodákba, megállókba interaktív faliújság, közterületi alkalmazások

Irodatechnika - Az irodai, munkahelyi számítógépek, telefonok és egyéb eszközök, valamint a világítás kábeleinek elrejtése, információs táblák, bemutató eszközök újfajta alkalmazási lehetőségei

Árnyékolás technika – Rolók, függönykarnisok, könnyű árnyékoló elemek új rögzítési módja, karnis nélküli, távirányítású árnyékoló és térelválasztó rendszer

Világítástechnika – Falikarok, mágneses talpú fényforrások, spot-lámpák, fénycsövek, és kábeleik mágneses alagútja, szolárlámpák, és dekorációs fények rögzítése

Szabadidő - Otthoni játékok, barkácsolás, terepasztalok és más helyigényes hobby falra, vagy plafonra helyezhetősége

Díszlet - Továbbá minden olyan területen hasznos lehet a termék, ahol a falat, mennyezetet időnként át kell rendezni, színezni, dekorálni, minden olyan terület szóba jöhet, ahol eddig szögelni, ragasztani, csavarozni, vagy falhoz kötni kellett.

5. Káros az egészségre a Mágnesfal?

A visszajelzések alapján a mágnes szó megzavarja az embereket. A szó és a szóhoz kapcsolódó szóösszetételek, valamint az elektromosság és a különböző erőterek fogalma keveredik a köztudatban.

Az iskolában használt mágnestábla sem mágneses, mégis mágnestáblának hívjuk, mert fő felhasználási területe az, – amellett, hogy írunk rá - hogy mágneseket helyezzünk el rajta vagy mágnessel rögzítünk rá valamit.

Ugyanígy a Mágnesfal sem mágneses, hanem mágnesezhető. Éppen ezért, a Mágnesfal nem káros az egészségre és nem veszélyes. Gyerekszobába, idősek otthonába egyaránt rakható.

Egyedül arra kell figyelni, hogy szívritmus szabályozó közelébe erős mágnest helyezni, használni nem szabad. Ez nem a rendszer sajátossága, ez a szívritmusszabályzók leírásában szereplő alapvető figyelmeztetés.

6. Hol teszteltük a Mágnesfalat?

A most kereskedelmi forgalomban kapható Mágnesfal, 6 év fejlesztés eredménye. Több ezer négyzetméter tesztfelületen figyeltük évekig az anyag tulajdonságait. Emellett laboratóriumi körülmények között teszteljük magának az anyagnak a viselkedését különböző kiszerelésű, hőmérsékletű tárolás esetén.

A Mágnesfalat természetesen hivatalosan is bevizsgáltattuk, így minden szükséges engedéllyel és adatlappal rendelkezünk, mely a weboldalunkról könnyen és egyszerűen letölthető.

Olyannyira bízunk a Mágnesfalban, hogy az általunk végzett kialakítás esetén, két év teljes körű szakkivitelezői garanciát biztosítunk Önnek.